2009.07.25. 11:02
Tepertővel töltött burgonyás rudacskák
Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 300 g tepertő, 40 g vaj, 100 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só, egy késhegynyi sütőpor.
Elkészítése: A lisztet, búzadarát, vajat, tojást, sütőport és sót összegyúrjuk a főtt, áttört, kihűlt burgonyával. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk, fölszeleteljük, és minden szeletből egy téglalapot nyújtunk. Megtöltjük az összeaprított, megsózott tepertővel, és kis rudakat formálunk belőle. Lobogó sós vízben kb. 15 percig főzzük. Mártásokhoz vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.