Hozzávalók: 750 g burgonya, 120 g vaj, 300 g darás liszt, 1 tojás, só, 150 g szilvalekvár, 100 g mák és 100 g porcukor a megszóráshoz.

Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a liszttel meg a tojással sima tésztát gyúrunk belőle. Cipókra osztjuk, melyeket liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtunk, széles metéltre vágjuk, és lobogó vízben kifőzzük. Szűrőkanállal tálba szedjük, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleterítünk egy réteg tésztát, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk őrölt mákkal meg porcukorral, és így folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalókból tart. A tetejére metéltet rakunk, és forró sütőben megsütjük. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr151354308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása