Hozzávalók:

A rétestésztához: 140 g rétesliszt, egy kevés tejszín, 1 tojássárgája, só, citromlé.

A vajas tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 70 g sima liszt.

A töltelékhez: 750 g burgonya, 250 g sonka, 50 g vaj, 1 dl tejföl, 3 kemény tojás, 1 tojássárgája.

Elkészítése: A lisztet, tojássárgáját, citromlevet és sót annyi tejszínnel gyúrjuk össze, hogy könnyű rétestésztát kapjunk, és kb. 15 percig pihentetjük. A vajból vagy margarinból meg a lisztből vajas tésztát gyúrunk, és lapos négyszöget formálunk belőle. A rétestésztát négyszögletesre nyújtjuk, a közepére tesszük a vajas tésztát, a négy sarkát ráhajtjuk a vajas tésztára, és ismét téglalap alakúra nyújtjuk. Háromrét hajtjuk, és kb. 15 percig pihentetjük, majd a hajtogatást még kétszer megismételjük, a tésztát minden hajtogatás után 15 percig pihentetve. Végül kisodorjuk, és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. A leveles tésztára rétegenként egy sor héjában főtt, vékony karikára vágott burgonyát, egy réteg összeaprított sonkát és egy réteg karikára vágott kemény tojást rakunk, megsózzuk, megszórjuk hideg vajdarabkákkal, és így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A legfelső rétegre ismét vajdarabokat rakunk, megsózzuk, leöntjük tejföllel, betakarjuk a leveles tészta másik felével, megkenjük tojássárgájával, és forró sütőben megsütjük. Zöldségsalátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr431354290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása