Hozzávalók: 1 kg nyers burgonya, 250 g főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g darás liszt, 1 dl forró tej, 1 tojás, 80 g hagyma, só.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott burgonyát megreszeljük, szitára tesszük, leöntjük forró tejjel, és lecsurgatjuk. Összekeverjük a főtt, áttört burgonyával, és a liszttel, a tojással meg a sóval tésztát gyúrunk belőle. A tésztából evőkanállal közepes nagyságú gombócokat szaggatunk, és lobogó sós vízben kb. 15 percig főzzük. A megfőtt gombócokat tálra szedjük, kettévágjuk, és meglocsoljuk hagymás zsírral. Párolt káposztával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr681354234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása