Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 40 g vaj, 70 g porcukor, 150 g mandula, 4 tojás-sárgája, 4 tojásfehérje, só, egy fél citrom héja, fahéjas porcukor a megszóráshoz.

Elkészítése: A vajat a 4 tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal meg egy kevés sóval habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az áttört burgonyát, a lehéjazott, őrölt mandulát és a 4 tojás keményre vert habját. A tésztából kanállal a forró zsírba apró gombócokat szaggatunk, és mindkét felüket szép pirosra sütjük. Tálra rakjuk, és megszórjuk fahéjas porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr61354212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása