Hozzávalók: 250 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g féldarás liszt, 50 g porcukor, 50 g mandula, 4 dl tej, 2 tojás, só.

Elkészítése: A tejben elkeverjük a sót, a cukrot meg a tojást, hozzáadjuk a főtt, reszelt burgonyát, és folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet. A tésztát kizsírozott tepsiben egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk lehéjazott, apróra vágott mandulával, és forró sütőben megsütjük. A megsült lepényt villával darabokra szaggatjuk, és megszórjuk porcukorral. Gyümölcsszörppel leöntve vagy kompóttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr171354228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása