2009.07.12. 19:10
Mandulás borzas burgonyalepény
Hozzávalók: 250 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g féldarás liszt, 50 g porcukor, 50 g mandula, 4 dl tej, 2 tojás, só.
Elkészítése: A tejben elkeverjük a sót, a cukrot meg a tojást, hozzáadjuk a főtt, reszelt burgonyát, és folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet. A tésztát kizsírozott tepsiben egyenletesen elsimítjuk, megszórjuk lehéjazott, apróra vágott mandulával, és forró sütőben megsütjük. A megsült lepényt villával darabokra szaggatjuk, és megszórjuk porcukorral. Gyümölcsszörppel leöntve vagy kompóttal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.