Hozzávalók: 120 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 500 g darás liszt, tej, 2 tojássárgája, só, 30 g élesztő.

A töltelékhez: 250 g sonka, vagy maradék füstölt hús.

Elkészítése: A lisztet elkeverjük a burgonyával, megsózzuk, és az olvasztott vajjal, a tojássárgájával meg a tejben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Meleg helyen megkelesztjük, majd a megkelt tésztát gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden pogácsára teszünk egy halom darált sonkát, befedjük egy másik pogácsával, a szélét jól lenyomkodjuk, és pogácsaszaggatóval még egyszer kiszaggatjuk. A megtöltött pogácsákat egy kis ideig még pihentetjük, majd forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük. Párolt zöldséghez vagy különféle főzelékekhez tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr491198218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása