Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 250 g sima liszt, 1 tojás, só.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, és kihűtjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást meg a lisztet, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró zsírban kisütjük. Párolt zöldséghez vagy húshoz tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr181353905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása