Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g túró, 200 g sonka, 3 hering, 30 g zsír, 80 g vaj, 30 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, 2,5 dl tej, 4 tojássárgája, 100 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, és a zsírral összekevert forró vajban megpirítjuk. A sonkát apró kockára vágjuk, a heringet kicsontozzuk, és szintén apróra vágjuk. A 60 g vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a pirított burgonya felét, megszórjuk sonkával, heringgel, túróval meg a megfonnyasztott hagymával, és betakarjuk a burgonya másik felével. A tejben elhabarjuk a 4 tojássárgáját meg a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és ráöntjük a burgonyára. A tetejét megszórjuk túróval meg zsemlemorzsával, vajdarabokat rakunk rá, és takaréklángon megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr691347908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása