Hozzávalók: 1 kg burgonya, 400 g halfilé, 60 g zsír, 20 g vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, 2 dl tej, 2 tojás, 100 g hagyma, só, 1 kávéskanál pirospaprika, törött bors.

Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a megmosott, felszele-telt halat, megsózzuk, forró vizet öntünk alá, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Egy tűzálló edény alját kizsírozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belerakjuk a burgonya egyik felét, ráterítjük a párolt halat, majd betakarjuk a burgonya másik felével. A tejben elhabarjuk a 2 tojást, megsózzuk, és ráöntjük a rakott burgonyára. A tetejére hideg vajdarabokat tördelünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr71347778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása