Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g főtt zeller, 200 g alma.

Az öntethez: 1,5 dl olaj, 3 tojássárgája, 1,5 dl vörösbor, húsleves, 40 g hagyma, ízlés szerint só, 1 kávéskanál mustár, cukor, ecet.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és vékony karikára vágjuk. Szintén vékony szeletekre vágva hozzáadjuk a zellert meg a meghámozott almát. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és állni hagyjuk.

Öntet: A borban elkevert olajat, mustárt, tojássárgáját, sót, cukrot és ecetet folytonosan kevergetve gőz fölött sűrűre főzzük, majd belevegyítjük az apróra vágott hagymát, és szükség szerint húslével hígítjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr591342981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása