Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g főtt zöldborsó, 400 g főtt zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé), 100 g ecetes uborka, 30 g hagyma, törött bors, majonéz.

A majonézhez: 1-2 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 kávéskanál mustár, cukor, citromlé.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát apró kockára vágjuk, rászórjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, ecetes uborkát és a zöldborsót. Megborsozzuk, összekeverjük, és hozzáadjuk a majonézt. Hidegen tálaljuk.

Majonéz: A friss tojássárgáját porcelántálba tesszük, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a mustárt, és folytonos keverés közben, először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az olajat. Mikor összesűrűsödött, cukorral, citromlével ízesítjük, ha kell, utánasózzuk, és tejföllel hígítjuk.

A majonézt turmixgépben is elkészíthetjük: a keverőbe beleteszünk egy egész tojást, és a fedő nyílásán át adagoljuk bele cseppenként az olajat, míg a majonéz meg nem sűrűsödik. Végül tetszés szerint ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr511342945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása