2009.06.06. 05:00
Burgonyagombóc
Hozzávalók: 200 g héjában főtt burgonya, 100 g füstölt szalonna, 30 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, 30 g hagyma, só.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírjában megpirítjuk a reszelt hagymát. Ráöntjük a burgonyára, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet meg a búzadarát, és együtt jól összedolgozzuk. Apró gombócokat formálunk belőle, és a lobogó levesben néhány percig főzzük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek levesbetétek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.