Hozzávalók: 200 g burgonya, 80 g gyökérzöldség, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 30 g zabpehely, 1,25 l víz, só, 1 kávéskanál pirospaprika.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott és kockára vágott zöldséget meg burgonyát sós vízben feltesszük főzni. A félig megfőtt burgonyához hozzáadjuk a zabpelyhet, a zsírból és lisztből világos rántást készítünk, összekeverjük a pirospaprikával, beleöntjük a forrásban levő levesbe, és átforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr331342842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása