Eddy60 2009.05.31. 14:45

Vajas burgonyaleves

Hozzávalók: 200 g burgonya, 40 g vaj, 2 evőkanál tej, 1 l csont lé, 2,5 dl burgonya lé, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, törött bors.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát apróbb kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd a megfőtt burgonya levét egy másik edénybe leszűrjük. A burgonyát burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és simára keverjük. Felöntjük a csont lével és a burgonya leszűrt főzőlevével, megborsozzuk, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és mindezt még egyszer jól összekeverjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr271342840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása