2009.05.31. 14:44
Újburgonyaleves
Hozzávalók: 300 g újburgonya, 50 g vaj, 20 g sima liszt, 2,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 l víz, 50 g hagyma, só, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: Az újburgonyát vízben megáztatjuk, megtisztítjuk és megmossuk. Az apróra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összeaprított zöldpetrezselymet meg a kockára vágott burgonyát, és fedő alatt puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, felöntjük forró vízzel, megsózzuk és felforraljuk. Ezután a levest leszűrjük, a burgonyát áttörjük, és visszatesszük a tejjel elkevert, tojássárgájával behabart levesbe. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.