Eddy60 2009.05.31. 14:44

Újburgonyaleves

Hozzávalók: 300 g újburgonya, 50 g vaj, 20 g sima liszt, 2,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 l víz, 50 g hagyma, só, zöldpetrezselyem.

Elkészítése: Az újburgonyát vízben megáztatjuk, megtisztítjuk és megmossuk. Az apróra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összeaprított zöldpetrezselymet meg a kockára vágott burgonyát, és fedő alatt puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, lepirítjuk, felöntjük forró vízzel, megsózzuk és felforraljuk. Ezután a levest leszűrjük, a burgonyát áttörjük, és visszatesszük a tejjel elkevert, tojássárgájával behabart levesbe. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr651342838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása