Eddy60 2009.05.31. 13:06

Madártej

Hozzávalók: 1 l tej, fél rúd vanília, 6 tojás, 12 dkg porcukor, 1 evőkanál vaníliás pudingpor, fél dl rum

Elkészítése:

1. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.

2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a tojáshabból a tejbe (több adagban), és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.

3. A tejből kidobjuk a vaníliarudat. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék porcukorral és a pudingporral. Eldolgozzuk 2-3 evőkanál tejjel, majd az egészet a tejhez öntjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.

4. A madártejbe keverjük a rumot, kelyhekbe szedjük, tetejükre rakjuk a habgaluskákat, és jól behűtve kínáljuk.

1 adag: 1926 kJ/460 kcal

Eddigi hozzászólások:

loretta (2003.01.16)

Edig a legfinomabb madartej, amit valaha is készítettem.

gabcaviri (2002.12.23)

JÓ a recept, nagyon finom, még egy dolog, amit ajánlanék, érdemes kiprobálni......tegyünk egész fahéjat a madártejbe, amit mielött tálaljuk, vegyük ki.....isteni fini lesz tőle....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr801340522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása