Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 1 kiló kifejtett friss zöldborsó, vagy 1 kiló konzervborsó, 6 deka zsír, 5 deka cukor, 4 deka liszt, kis csomó zöldpetrezselyem, só.

Elkészítése: A friss cukorborsót megmossuk és szitán lecsurgatjuk. Zsírban felolvasztjuk a cukrot, beletesszük a borsót, megsózzuk, majd rátesszük a megvagdalt zöldpetrezselymet és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután meghintjük liszttel és 2-2,5 deci vízzel felengedjük és felforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr921110927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása