Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 5 dkg vaj vagy olaj, 1 fej vöröshagyma 2 szép, húsos zöldpaprika, só, őrölt bors, 4 evőkanál ketchup, 1 evőkanál borecet (vagy fele annyi közönséges ecet), 1 kiskanál mustár, (1 kiskanál currypor).

Elkészítése: A darabokra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a vajban vagy olajban üvegesre pároljuk, beletesszük a kicsumázott és kockákra vágott zöldpaprikát, a ketchupot, az ecetet, a mustárt (a curryt), sót és borsot. Öt percig pároljuk, majd a zöldbabot beletéve még öt percig forraljuk, vigyázva, nehogy odakapjon. (Az eredeti kreol recept szerint egy kiskanál curry is kerül a mártásba, amitől egészen különleges ízűvé válik az étel.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr701340265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása