2009.05.09. 02:01
Tökfőzelék III. (tejfölös tök)
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 60-80 deka gyalult tök, 6 deka zsír vagy vaj, 5 deka liszt, 5 deka reszelt vöröshagyma, kis evőkanálnyi kapor, só, 2 deci tejföl, 2 evőkanálnyi ecet vagy citromlé, 3 deka cukor.
Elkészítése: A meggyalult tököt besózzuk és negyed óráig állni hagyjuk. Felhevített zsírban vagy vajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát és belerakjuk a sós léből kiemelt és jól kinyomkodott tököt, azután jól elkeverjük, egy kis ecetes vízzel feleresztjük és felfőzzük. A tök levet ereszt, tehát 1-2 deci víznél ne öntsünk rá többet. Tegyük hozzá a megvagdalt kaprot és a cukrot is.
Ha a tök puhára főtt, tejfölös habarással sűrítjük és jól felforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.