Eddy60 2009.05.09. 01:52

Szalonnás lencse

Schuck Antalné Mindennapra egy recept

Hozzávalók: 20 dkg húsos füstölt szalonna, tíz szem apró hagyma, 40 dkg lencse, egy szál sárgarépa, egy petrezselyemgyökér, kis darab zellergumó, egy nagy gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só.

Elkészítése: A lencsét kiválogatjuk és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. (A petrezselyemcsokrot tálalás előtt ne feledjük kidobni belőle!) Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, a magyar ízlésnek jobban megfelel, ha a lisztet elhabart tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr721338627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása