Hozzávalók: 4 nagy, savanykás alma, 1 narancs, 2 adag katalán krém, 1 evőkanál narancsízű gyümölcskocsonyapor.
Elkészítése:Az almákat töltésre előkészítjük, vagyis megmossuk, kicsumázzuk, és csak annyi húst vájunk ki belőlük, hogy legalább két centi vastag faluk maradjon. Az almákat tűzálló tálra rakjuk, a kivájt alma és a magház helyére töltjük az előre elkészített katalán krémet. A narancsot meghámozzuk, és 4 szép vastag karikára vágjuk. Egy-egy narancskarikát helyezünk mindegyik megtöltött alma tetejére, majd az előmelegített forró sütőbe toljuk. Csak addig sütjük, amíg az alma héja kissé ráncosodni kezd, illetve a narancsszínesedik. Közben a gyümölcskocsonyaport két evőkanál vízben feloldjuk, majd a már megsült és kihűlt töltött alma tetején lévő narancsot bevonjuk vele. Jól lehűtve tálaljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr321335687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása