Eddy60 2008.12.19. 01:00

Sangria

Hozzávalók: (8-10 személyre) 1 üveg száraz pezsgő, 1 nagy narancs, 1 citrom, 5-6 dkg porcukor, 1 dl konyak, 1 liter száraz vörösbor, 1 kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, 4 dl szódavíz, 1 dl Triple-sec (vagy Maraschino-likőr).
Elkészítése:1 dl vörösborba beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd 5 percig forraljuk, ezután beleöntjük a többi vörösborba. A narancsot és a citromot gondosan, meleg vízzel lemossuk, majd héjastól vékony szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, rászórjuk a cukrot és ráöntjük a konyakot meg a likőrt. Befedve hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután ráöntjük a fűszeres vörösbort, és két órára ismételten betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt az egészet átöntjük egy jó mély bólétálba, ráöntjük a pezsgőt és a szódavizet, majd a gyümölccsel együtt osztjuk el bólés poharakba. Jégkockával és narancshéjjal feldíszítve tesszük az asztalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr341333786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása