Hozzávalók: 50 dkg jó érett málna, 2 citrom átszűrt leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 10-15 dkg porcukor, 1 üveg száraz pezsgő, jégkockák.
Elkészítése:A málnát szűrőbe tesszük, és gyenge vízsugár alatt megmossuk, lecsurgatjuk, majd a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép poharába rakjuk. Összetörjük, ezután szitán átnyomjuk, ügyelve arra, hogy egyetlen mag se kerüljön bele a lébe. A levet előhűtött talpas poharakba töltjük, mindegyikbe teszünk néhány jégkockát, majd a pezsgőt ráöntjük. Azonnal fogyasztjuk, mielőtt a szénsav kiszállna a pohárból. Eperrel vagy leszemezett ribizlivel ugyanígy készíthető. Minél savanykásabb a gyümölcs, annál kellemesebb lesz az üdítő, ezért csak igen kevés cukorral készítsük.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr341333808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása