Hozzávalók: 25 dkg tisztított mandula, 15 dkg porcukor, csipet só, 3 nagy (vagy 4 kicsi) tojás, 6 dkg liszt, 3 közepes narancs, 2 dkg vaj (a formához).
Elkészítése:Egy egész tojást és a többi sárgáját 6 dkg porcukorral és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az előzőleg forrásban lévő vízbe tett és lehéjazott, finomra darált mandulát. Együtt keverjük tovább pár percig. Belekeverjük 1 megmosott és letörülgetett, lereszelt narancs héját, meg 1 narancs kicsavart, átszűrt levét. A masszába óvatosan beleforgatjuk a lisztet, és a közben kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kisebb tortaformát vajjal kikenünk, és a narancsos masszát belesimítjuk, majd előmelegített forró sütőbe téve, közepesnél kisebb lángon lassan megsütjük, mint a piskótát szoktuk. Amíg a torta sül, a maradék narancsok kicsavart levét és 1 narancs reszelt héját a maradék porcukorral sűrű sziruppá főzzük, ezután a még meleg torta tetejét és oldalát bekenjük a narancsos sziruppal. Hidegen, cikkekre vágva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr68830936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása