Eddy60 2008.12.19. 01:20

Mandulás kuglóf

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 4 tojás, 5 dkg cukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 15 dkg vaj (vagy margarin), 10 dkg mandula, 5 dkg mazsola, 5 dkg csokoládé, csipet só, margarin (a kuglófforma kenéséhez).
Elkészítése:A mandulát egy pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig főzzük, majd a héját lehúzzuk, és forgácsokra vágjuk. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és bögrébe öntjük. Letakarva "megfuttatjuk", vagyis addig kelesztjük, amíg a bögre tetejére feljön. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a vaníliás cukrot. Ezután hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a lisztet és csipetnyi sót. Beleforgatjuk a mandulaforgácsot, a megmosott, lecsurgatott és megtisztított mazsolát, valamint a durvára reszelt csokoládét. A kuglóf-formát vastagon kikenjük a margarinnal, és a tésztát belesimítjuk. (Ügyeljünk arra, hogy a tésztamassza csak a forma feléig érjen, mert "kidagadhat" belőle!). Térfogatához képest duplájára kelesztjük, majd előmelegített forró sütőbe toljuk, és szép aranysárgára sütjük. Még forrón tálra borítjuk és hagyjuk, hogy kihűljön, csak azután vágjuk fel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr201335736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása