Hozzávalók: 50 dkg linzer tészta, 1 kg savanykás alma, 10 dkg mazsola, 10 dkg mandula, 5 dkg zsemlemorzsa, 25 dkg sárgabaracklekvár (vagy dzsem), csipetnyi só, kevés liszt, cukor (ízlés szerint, az alma édességétől függően), 1 mokkáskanál törött fahéj, 1 citrom leve.
Elkészítése:A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, és a barna héját lehúzzuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, meghámozzuk és felszeleteljük. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, és annyi cukorral hintjük meg, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Sóval, fahéjjal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkán tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. 10 percig elősütjük, majd rákenjük a baracklekvárt. Egyenletesen rászórjuk a zsemlemorzsát és belesimítjuk a tölteléket. Meghintjük a tisztított mazsolával. A fehér mandulát vékony lapokra vágva rászórjuk az almatöltelék tetejére. A tepsit előmelegített forró sütőbe toljuk és közepes lángon 15-20 percig, sütjük. Még melegen kockákra vágjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr781335732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása