Eddy60 2008.12.19. 01:18

Karamell puding

 (6 személyre)
Hozzávalók: 4 dl tejszín, 12 tojás sárga, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 20 dkg cukor (a karamellhez).
Elkészítése:A karamellhez való cukrot kis serpenyőbe szórjuk és gyenge lángon, folyamatos kevergetés közepette szép világosbarnára pirítjuk, majd óvatosan ráöntünk 2 evőkanál vizet. Kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell feloldódik. 6 kisebb formát előkészítünk. A karamellt beleöntjük a formákba. Közben a tojások sárgáit a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a sót. A felforralt tejszínt apránként hozzákeverjük, és nagyon gyenge tűzön folytonosan kevergetve besűrítjük. A pudingmasszát rásimítjuk a formákba öntött karamellre, és az előmelegített forró sütőben kigőzöljük. (Egy nagy tepsibe kétujjnyi vizet töltünk, amelybe beleállítjuk a pudinggal megtöltött formákat.) Ha kihűlt, desszertes tálkákra borítjuk és tejszínhabbal feldíszítve tálaljuk.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr571335725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása