Eddy60 2008.12.19. 01:17

Gyümölcsös rizs

Hozzávalók: 10 dkg rizs, 4 dl tejszín, 5 dl tej, 1 dl mentalikőr, 5 dkg mazsola, 10-15 dkg cukor (ízlés szerint), 1 narancs, 1/2 literes üveg őszibarackbefőtt, csipetnyi só.
Elkészítése:A rizst többször megmossuk, átválogatjuk, majd 3 dl vízzel és tejjel lábosba öntjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes levét elfövi, illetve beszívja. Ezután ráöntünk 3 dl tejszínt, belekeverjük a cukrot, és ismét addig főzzük, amíg a rizs, kásává fő. Hagyjuk kihűlni. Közben az őszibarackbefőttet leszűrjük, a gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk, a mazsolát megtisztítjuk, és kevés befőttlében felforralva hagyjuk duzzadni. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, s a karikákat kockákra aprítjuk. A már kihűlt tejszínes rizst összekeverjük a mentalikőrrel, a narancskockákkal, a leszűrt mazsolával és az Őszibarack darabkákkal, majd kompótos tálkákba tesszük. Tetejét a maradék, keményre vert tejszínhabbal és gyümölcssel tetszés szerint feldíszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr751335711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása