Eddy60 2008.12.19. 01:11

Banán parfé

Hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 nagy, érett banán, 1/2 citrom leve, 15-20 dkg cukor (ízlés szerint), keserű csokoládéreszelék.
Elkészítése:Három deci tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd belekeverjük a porcukrot. A banánt villával összetörjük, elkeverjük a citromlével, és lazán beleforgatjuk a kemény tejszínhabba. Egy kisebb őzgerincformát úgy bélelünk ki folpack fóliával, hogy pereme is legyen, majd a banános masszát belesimítjuk. Tenyerünkkel a forma alját lazán megütögetjük, hogy a levegőt kiszorítsuk belőle. A tetejét befedve, a mélyhűtőben legalább fél napig fagyasztjuk. Tálaláskor a parfét egy deszkára kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tányérra csúsztatjuk, feldíszítjük a maradék tejszínből vert kemény habbal, banánkarikákkal és csokoládéreszelékkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr411333872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása